
Sperziebonen hartige taart:
Wat ik zo leuk vind aan hartige taarten is dat je restjes erin kunt verwerken.
Mocht je nog wat in de koelkast hebben liggen wat op moet, dan is het heel makkelijk om dat te verwerken in een hartige taart.
Het zal wel erg gek zijn als het niet goed combineert.
Mijn variatie vandaag is:
5 plakjes bladerdeeg 250 gram half om half gehakt zout/peper
200 gram sperziebonen 2 tlp paprikapoeder oja ik heb er 3 bolletjes stemgember aan toegevoegd
1 ui 1 tlp kerriepoeder Wat panneermeel
150 ml creme fraiche 1/2 tlp komijnpoeder
3 eieren handje geraspte kaas
De oven heb ik op 200 graden voorverwarmd.
Snipper de ui en maak de sperzieboontjes schoon.
Kook de sperzieboontjes 5 min voor.
Giet een scheutje avocado olie in een koekenpan en bak het gehakt hierin.
Daarna voeg je het uitje toe en de kruiden.
Ik heb op het laatst de gember bolletjes in stukjes gesneden en er nog aan toegevoegd.
Verdeel de bladerdeegplakjes in een ingevette schaal voor de oven of een springvorm.
Prik wat gaatjes in de bodem.
Daarop de paneermeel (dan wordt het niet zo zompig)
klop de eitjes met de creme fraiche los in een schaaltje en voeg bij het gehakt.
De sperziebonen erdoor en alles overschenken in de schaal met bladerdeeg plakjes.
Dan bak je de taart af in een half uur tijd.
Eet smakelijk!